whirlow in SHEFFIELD 

Status - Under construction

 

Architect's Brief

The client requested a new, contemporary single storey side and rear extension to their home which would create an open plan kitchen, dining and sitting room.

The proposal had to carefully consider the level levels, which slope up away from the existing house, and the existing side garage which needed to be integrated into the design.

Design Solution

This was to be a space which the client planned to use every day and one which was to become the heart of the home. The primary concept behind the design was to maximise space's interaction with the garden by creating as much glazing as possible and, in turn, maximising the amount of natural light into the room.  A feature glazed corner was created to completely open up the open space to the immediate decking area and garden beyond.